dijous, 15 de desembre del 2011

Taxonomia digital de bloom

La taxonomia de bloom és una eina que hem de tenir present com a futurs mestres ja que representa el procés d'aprenentatge en els seus diferents nivells:
  • Recordar.
  • Compendre.
  • Aplicar.
  • Analitzar.
  • Evaluar.
  • Crear.







Cal dir, que avarca tres dominis psicològis: el cognitiu, l'afectiu i el psicomotor.Diem  el nivell  cognitiu per el processament d'informació, habilitats mentals, etc.El nivell afectiu és important per les actituts que s'adopta davant la utilització d'aquestes eines. I, per últim, el psicomotor per les aptituts manuals o físques de cadascú.

He relacionat la taxonomia de bloom amb el blog. Aquesta eina l'utilitzem tan per COED com GITIC i ens permetrà en un futur recordar algunes de les coses apreses a les dues assignatures com recuperar algunes eines. També ens permet compendre ja que a cada entrada hem fet una síntesi d'allò més rellevant.  Hem d'aplicar-lo diàriament. 
A principi de curs, ens van demanar que el blog hauria de contenir tres parts: descripció, reflexió i ampliació. Per tant, demana un anàlisi.  I, per últim cal evaluar i crear. En primer lloc, hem experimentat ja que per molts de nosaltres era una eina nova i, també, hem d'interaccionar amb blogs d'altres companys. I, hem fet un disseny i una elaboració pròpia. 









Per concloure, cal dir que com a futurs mestres hem de tenir clar aquestes habilitats del pensament. Hem d'intentar que els nens mitjançant les TIC puguin aprendre i que a la vegada puguin ser creatius i facin un procés de comprensió dels conceptes apresos i nosaltres en poguem evaluar el procés. 






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada